Friday, 29 July 2011

Suka dan tidak suka

assalamualaikum dan salam sejatera..

tdi MB check la poll nuffnang MB tu,tgk gender ape yg menjuarai blog MB nih,dan gender female telah menang.! haha. so,MB pun nak buat la artikel tentang boys. sebab gurl tertarik tentang boys kan... huahaha.! artikel ni tentang ape yg lelaki suke n x suke terhadap gurls..so,korg baca la k.. *kalau da penah baca pun,baca lagi* hehe..


Lelaki suka:
1. Wanita yang bersikap kelakar
2. Berbudi pekerti
3. Murah hati
4. Senyuman manja
5. Tahu memasak
6. Pandai dalam menggayakan pakaian
7. Penampilan yang menarik dan sesuai dengan citarasanya
8. Tidak mudah naik angin
9. Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya kepada lelaki bila kereta lelaki tersebut rosak
10. Tidak terlalu seksi dalam berpakaian
11. ?Ok..tadi awak belanja makan, biarlah saya bayarkan tiket wayang.?
12. Wanita yang dapat menjalinkan perhubungan rapat dengan ibunya
13. Wanita yang berwawasan/bercita-cita tinggi
14. Wanita yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi
15. Wanita yang tahu menjaga maruah diri
16. Wanita yang cekal serta tidak mudah mengalah dalam situasi tertekan
17. Sentiasa berada di sisi tidak kira masa susah atau senang
18. Yang tidak suka berleter
19. Tidak kisah dengan cara apa pun untuk mendapatkan makanan kegemaran lelaki
20. Sediakan secawan teh/kopi tanpa disuruh
21. Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
Lelaki tidak suka:
1. Wanita yang suka mengumpat
2. Sombong dan bongkak tak tentu pasal
3. Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
4. Merokok
5. Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
6. Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk mendapat perhatian
7. Tak boleh ke awak buat sesuatu dengan betul
8. Jangan awak nak ajar saya apa yang betul, apa yang tidak..
9. Wanita yang bersikap hipokrit
10. Terlalu ingin mengetahui hal peribadi lelaki
11. Sukar buat keputusan terutama hal berkenaan hubungan serius dengan si lelaki
12. Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
13. Pakaian wanita berselerak di biliknya
14. Tidak bertanggungjawab langsung
15. Wanita yang terlalu suka bersosial sehingga tiada batasan lagi dalam pergaulannya
16. Kuat berleter walaupun dalam hal yang remeh
17. Boros berbelanja
18. Tidak tahu/malas memasak
19. Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
20. Queen control hinggakan nak buang air pun perlu minta izinnya.

p/s : amcm? korg setuju x??

16 comments:

  1. mesti la suka yang positif punya :)
    yang negatif dijauhi

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. saya pun setuju juga ..yang paling best adalah yang (lelaki suka)

    ReplyDelete
  4. sapa xsuka pompuan baek kann??.. hehe

    ReplyDelete
  5. kawan2 dia atas : yeahh.. sume suka.. ! ;)

    ReplyDelete
  6. saya setuju tapi no 9 yang lelaki suka tu mungkin ada y suka kot..yelaaa..susahkan pompuan pulak..nanti kalau dia dah pinjamkan kereta dia, dia nak guna apoa..kan dah susahkan pompuan tu..huhu

    ReplyDelete
  7. makasih atas comment kalian..*versi indon* kikiki.. :)

    ReplyDelete
  8. wah, nak yg perfect, huhu

    ReplyDelete
  9. hrp2 ade la sume ciri2 lelaki suke tuh..=)

    ReplyDelete

Usia Blog saya

Daisypath Anniversary tickers